STOP RASISMULUI, STOP XENOFOBIEI
Petitie de sprijin pentru românii din Italia

 

Libertatea, solidaritatea, toleranta, respectul pentru diversitate nu sunt doar valori ale Uniunii Europene, nu sunt doar valori ale democratiei, ci sunt pilonii de baza ai lumii civilizate pe care o construim cu atâta truda dupa marile tragedii prin care a trecut Europa în secolul XX.

În numele acestor valori, initiem o petitie publica în sprijinul românilor care traiesc si muncesc în Italia , patria Renasterii si a luminii, izvorul artelor si al cunoasterii.

Ne propunem sã strângem într-o luna 1 milion de semnaturi împotriva celor care, uitând ca traiesc în Europa secolului XXI, hulesc, umilesc si ameninta cu expulzarea în masa o comunitate întreaga de cetateni ai unei alte tari europene.

O asemenea atitudine este inacceptabila în secolul XXI si ea reprezinta o pata neagra pe obrazul constructiei comunitare la care trudesc deopotriva, atât Italia cât si România.

Drepturile românilor din Italia sunt drepturi ale unor cetateni europeni si ele trebuie protejate de România, de Uniunea Europeana si de institutiile comunitare.

Facem apel la societatea civila româneasca, la organizatiile civice europene, la cetatenii italieni din România, la românii si italienii care cred în democratie si în respectarea drepturilor omului sa spuna STOP RASISMULUI SI XENOFOBIEI prin semnarea acestei petitii.

Numai împreuna vom putea sa punem capat acestor extremisme întunecate, care au devastat Europa în trecut si care nu-si au locul în Uniunea Europeana a anului 2008.